Başarı Hikayeleri
TİCARET VE SANAYİ ODASI OLMA BAŞARI HİKAYEMİZ
1985 yılında Ticaret Odası olarak kurulan Odamız kurulduğu tarihten bu yana Ticaret Odası olarak faaliyet gösteriyordu.
Beyşehir’in gelişen ve büyüyen sanayi yapısı ile doğru orantılı olarak büyüyen firmalarımızın Sanayi Odası’na kayıt yaptırmaları zorunlu hale gelmekteydi. Odamız Sanayi Odası olarak hizmet veremediği için üyelerimiz zorunlu olarak Konya Sanayi Odası’na kayıt yaptırıyordu. Bu durum üyelerimiz için hem zaman kaybı hem de maddi külfet demekti.
Beyşehir Ticaret Odası’nın Ticaret ve Sanayi Odası olarak hizmet verme gerekliliği, Beyşehir ekonomisinin lokomotifi olan Savunma-Silah ve Mermer Sanayi sektörlerinde faaliyet gösteren üyelerimiz için büyük önem arzetmekteydi.
Üyelerimizden gelen yoğun talepler sonrasında yapmış olduğumuz lobi çalışmaları sonuç vermiş Odamız, TOBB Yönetim Kurulu’nun 29 Ekim 2019 tarihli toplantısında Ticaret ve Sanayi Odası olma hakkını kazanmıştır.
Beyşehir Ticaret ve Sanayi Odası her zaman olduğu gibi üye odaklı çalışmalarına, 5 yıldızlı hizmet anlayışı ilkesinden ödün vermeyerek yeni unvan ve logosuyla devam edecektir.
1 – BAŞARI HİKAYELERİ
AKÇABELEN (ÇETMİ) FASULYESİ’NİN TANITIMI VE PAZARLANMASI
İlçemiz Akçabelen Mahallesi’nde yetiştirilen ve 1 Temmuz 2019 tarihinde Coğrafi İşaret alan Beyşehir’in coğrafi işaret ile tescillenen tek ürünü olan Akçabelen (Çetmi) Şeker Fasulyesi, şeker fasulye olarak İç Anadolu Bölgesinin tek, ülkemizin ise 4. Coğrafi İşaretli ürünüdür.
İç Anadolu’nun şeker fasulyesi olarak tek coğrafi işaretli ürünü olmasına rağmen ülke genelinde bilinirliği az olan Akçabelen(Çetmi) fasulyesinin tanıtımının yapılmasının bölgemiz ekonomosi için önemi büyüktü. Odamız 1.Meslek Komitesinin 02.09.2019 Tarih ve 19 Sayılı toplantısında, Coğrafi İşaretli Ürünlerin sergilendiği ve Dünyanın her yerinden katılımcıların geldiği, Ankara’da bu yıl ikincisi düzenlenen Coğrafi Ürünler Zirvesinde Akçabelen(Çetmi) fasulyesinin tanıtımının yapılması için karar alındı.
Beyşehir Ticaret Odası olarak zirvede stand açacak olan Üyemiz S.SAkçabelen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne sponsor olarak Ankara 2.Coğrafi Ürünler Zirvesi’nde stand açıldı.
Zirvede hem Akçabelen (Çetmi) Fasulyesi’nin tanıtımı yapıldı hem de zirvede ikili iş görüşmeleri yapan Üyemiz S.SAkçabelen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yurtiçinde Pazar buldu.
2 – BAŞARI HİKAYELERİ
BEYŞEHİR TİCARET ODASI; Kuruluş amacına ve üstlendiği sorumluluk bilinciyle, bölgede özel sektörün gelişimini ve bölge halkının iş hayatına katılması ve istihdam yaratması için Beyşehir Ticaret Odası Bünyesinde KOSGEB-Uygulamalı Girişimcilik Kursu açılmıştır.Kursumuz 07-08/10/2017 – 14-15/10/2017 tarihleri arasında yapılmıştır.Kursumuza katılan Kaan ŞENOL,Ümmü Gülsüm BİLGİ,Havva USLU kursu başarılı bir şekilde tamamlayıp KOSGEB-Uygulamalı Girişimcilik Belgesi almışlardır.Türkiye’de yeni başlayan Dünya çok büyük bir pazara sahip olan solucan gübresi üretimi Beyşehir bölgesinde de üretim çalışmalarında bulunulmuştur. Kaan ŞENOL,Ümmü Gülsüm BİLGİ,Havva USLU solucan gübresi üretmek KOSGEB- den Hİbe ve Destek başvurusunda bulunulup her biri 10 000 adetlik solucan gübresi üretim tesisi kurup çalışmalarına başlamıştır ayrıca FARMGARDEN TARIM HAYVANCILIK ORGANİK GÜBRE SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ , BEYSOL TARIM HAYVANCILIK ORGANİK GÜBRE SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ , CAASOL TARIM HAYVANCILIK ORGANİK GÜBRE SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKET’lerini kurarak Odamıza kayıtları yapılmıştır.Kurulan şirketlerin her biri üretim yaparak ekonomiye ve istihdama katkı sağlamışlardır.
3 – BAŞARI HİKAYELERİ
Beyşehir Ticaret Odası bünyesin 01.10.2018 – 04.10.2018 tarihleri arısında açılan KOSGEB -Uygulamalı Girişimcilik Kursuna katılan Resul Erdem AĞMIŞ kursumuzu başarılı bir şekilde tamamlayıp KOSGEB-Uygulamalı Girişimcilik sertifikasını almıştır.
KOSGEB-Hibe ve Desteklerine başvuruda bulunup ve Hibe,Desteklerden yararlanarak ROSE ÇİÇEK DÜNYASI isimli Çiçekçi dükkanı açmıştır.Bölgemiz ekonomisine ve istihdama katlı sağlamıştır.
4 – BAŞARI HİKAYELERİ
2018 yılı 1.Müşterek Meslek Komitesi toplantısında Beyşehir Ticaret Odası tarafından Dış Ticaret Pazar araştırması yapılması ve ilgili sektörlere bilgi verilmesi talep edilmiştir.
Bu talep doğrultusunda Beyşehir Ticaret Odası ile TOBB Dış Ticaret birimi arasında yapılan çalışma sonucunda sektörel bazlı ihracat yapılacak ülkeler tespit edilip ilgili sektörlere bilgi verilmiştir.Bu bilgilerden yararlanarak Talip ŞAHBAZ-Mobilya KATAR’a ilk ihracatını yapmıştır.Ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlamıştır.Bu ihracat ile istihdamını artırmıştır.